Al arribar a la Fira ens vam adonar de la gran internacionalització que tindria la Fira aquest any, amb Mèxic com a abanderat patrocinant les acreditacions i amb una torre publicitària just a l’entrada, juntament amb una altra torre publicitària de Turquia.
Només entrant al pavelló 2, vam veure com a la nostra dreta quedava la part més internacional amb estands de tot arreu, amb un gran predomini de Mèxic, com ja esperàvem, on es podien degustar tot tipus de salses típiques del país Nord-Americà amb els seus corresponents “nachos”. En aquest apartat internacional també vam poder veure molts estands de Bèlgica amb les seves xocolates i també vam trobar estands amb menjar per vegetarians, dels quals ens va sorprendre la gran varietat de productes que tenien per aquest sector creixent de la població.
A l’altra banda vam observar que es trobava el sector de les autonomies, juntament amb un sector d’alimentació ecològica, també separat en comunitats.
Podem destacar la presència de tot tipus de productes que ens van sorprendre: Aigua del mar per preparar plats amb peix i marisc, autèntic puré de patata envasat amb una duració força llarga de caducitat i alhora combinat amb altres productes tals com ceps, trufes, pebrot, la veritat eren força curiosos. A l’apartat de Catalunya vam poder veure una demostració de cuina del Pallars, alhora que degustar les cremes de verdures a l’estand de Ferrer. També vam passar una bona estona a l’estand de Can Bech on se’ns va explicar la nova gama de productes anomenada “just for cheese” la qual es basa en salses dolces per maridar amb diferents tipus de formatge buscant una combinació perfecta.
A l’apartat del País Basc vam poder veure a l’Imanol Jaca de Txogitxu tallant peces de vedella, a prop també de sardines envasades en escabetx i en oli provinents del mar cantàbric i també preparats de marisc per farciment.

Alimentaria

Al pavelló 3 hi havia situat l’intervin, amb una varietat inimaginable de vins i impossible de provar-los tots evidentment. En aquest mateix pavelló hi havia l’Olivaria on hi havia Olis de tot tipus, olives envasades de qualsevol lloc i derivats d’aquestes com patés de diferents tipus d’olives.
Al següent pavelló el qual estava dividit en dos parts, la part d’Intercarn i l’apartat d’Interlact i expobegudes.
A Intercarn podies veure carns fresques de diferents llocs d’origen, juntament amb productes elaborats a partir de les carns, com pernils o altres embotits.
Per altra banda, a Interlact trobaves productes làctics i derivats. Formatges, iogurts i productes fets amb soja. Juntament a aquest apartat també hi era l’expobegudes on hi havia estands de cerveses tradicionals, cerveses més comercials, cacaolat i també molts estands de còctels ja preparats i sense alcohol.
Passant ja a l’últim pavelló on podem destacar el Mundidulce on hi havia galetes, xocolates, patates xip i en general menjar per la gent més golosa, Congelexpo on trobaves productes congelats tals com fruites, verdures, peix, carn, el que et poguessis imaginar. També hi havia l’apartat d’Expoconser on hi havia tot de conserves com anxoves de l’escala, llegums, espàrrecs..
I finalment hi havia un petit apartat anomenat “The Alimentaria Hub” on es podien veure innovacions d’aquests darrers dos anys, nous envasos de bricks de llet, nous formats per fer cafè, conserves d’arròs negre ja preparat per cuinar. Alhora era un espai amb diverses pantalles interactives on podies veure anuncis premiats recentment i cartells publicitaris amb informació sobre les respectives campanyes. Aquest apartat també disposava de sales on es realitzaven conferències, espais amb endolls i connexió a internet.
En conclusió, podem dir que hi havia molts productes orientats a la simplificació de la preparació de menjars, tant per a ús domèstic com per l’ús en l’industria de l’alimentació. Amb tanta varietat podies trobar productes interessants, però segur que alguns ens vam deixar de veure.

Privacy Preference Center

Cookies de sessió

gdpr, _gali

Advertising

Analítica

_ga, _gat, _gid

Other